top of page
kapcsolat.png

Asztalos Balázs és Ildi -  családállítók, testvérek

ÚJRA ÉS ÚJRA UGYANAZ ISMÉTLŐDIK

​Hány és hány családnál fedezhetünk fel visszatérő történeteket, mintákat?

Az egyikben nemzedékekre visszamenőleg mindenki rosszindulatú daganatban hunyt el ...  egy másikban tragikusan gyakori az öngyilkosság … míg egy harmadikban a családon belüli erőszak minden formája jelen van generációk óta​.


Hány nőt hallottál már arról mesélni, hogy a férje megcsalta, de hát az apja is világéletében ezt csinálta az anyukájával, nagyapja a nagymamájával, dédpapa a dédivel stb? 

Hány elvált ember kesereg azon, hogy nem csoda, hogy nem sikerült a házassága, a családjában mindenhol válással végződtek a házasságok?

Hány férfit kínoz az, hogy nem érzi magát férfinak a felesége mellett és puhány minden szempontból? 

Egy hétig sorolhatnánk még, hogy milyen mintákkal találkozunk nap mint nap családállítóként. Olvass tovább, és mondok néhány példát.

Névtelen.png

"HA NEKED NEHÉZ SORSOD VOLT, NEKEM IS AZ LESZ"

Míg élek, nem felejtem el amiket életem első családállításán tapasztaltam. Egy fiatal anya jött állítani, mert a 3 hetes kisbabája nem szopizott, nem fogadta el az infúziót és az orvosok hazaküldték őket, mert nem tudtak velük mit kezdeni. Az anya érthető módon romokban volt, egész nap sírt.

 

Az állítás során az derült ki, hogy a kisfiú dédapja hadifogságban éhen halt a Don-kanyarban. A pár hetes csecsemő pedig az ő sorsával azonosult: “Ha Te éhen haltál, akkor én sem eszem”.

Sajnos így vesszük át tudatalatt a programokat, így működik a lelkünk.  A család tudott arról, hogy a dédpapa hadifogságba került, de arról nem tudtak, hogy éhen halt. 

Nagyon megérintett ez a történet, úgyhogy az anyukával ismerősök lettünk Zuckerberg oldalán, így tudtam meg, hogy az állítás után 1,5 órával a baba elkezdett szopizni, és soha többé nem jelentett gondot számára a táplálkozás.

  

Elfogadom, hogy annak, aki még nem volt családállításon, és nem tapasztalta meg, hogy miért és hogyan vesszük át felmenőinktől a programjaikat, annak ez a fenti történet hálivúdi sztorinak tűnik, pedig nem az. ​

Szülők.png

"NEM TARTOM A KAPCSOLATOT A CSALÁDOMMAL, ÚGYHOGY RÁM NEM HATNAK"

Sokan gondolják azt, hogy azért, mert kiiktatták például a szüleiket az életükből, azért ők már nem is hatnak rájuk. Családállításokon viszont az derül ki mindig, hogy akármilyen volt is a viszony a szülőkkel, elszakíthatatlanul és sorsszerűen kötődünk a származási családunkhoz.  Még akkor is, ha már  születésünkkor örökbe fogadtak.

 

Itt nincs “B” menü, és nem lehet új lapot kérni. 

 

Minden hat ránk, ami valaha hatott a szüleinkre, nagyszüleinkre, dédszüleinkre, ükszüleinkre - általában hetedíziglen, de sokszor még azon túl is. 

Úgy képzeld el a családrendszert, mint egy akváriumot. Ha egy csepp tinta bekerül az akváriumba, akkor a víz minősége mindenhol megváltozik, igaz? Ugyanígy, ha a családban valakivel történik valami, az mindenkire hat tudat alatt, még akkor is, ha másik kontinensen is él, vagy évtizedek óta nincsenek beszélő viszonyban. Össze vagyunk kötve. 

ÖNSORSRONTÁS

Talán te is megfigyelted már, hogy csinálsz, érzel, és gondolsz olyan dolgokat, amelyek egyébként teljesen idegenek tőled, a habitusodtól. Vágysz arra, hogy végre elérd a kitűzött céljaidat, mégis nap mint nap elgáncsolod saját magad. Miért? Mert valamelyik nehézsorsú felmenődnek átvetted a mintáját, azonosultál vele szeretetből.

 

“Ha te nem voltál boldog, én sem leszek az” vagy “Ha te szűkölködtél anyagilag, akkor én sem engedem meg magamnak a bőséget”.

Lelki szinten úgy hisszük, hogy ha osztozunk a másik nehéz sorsában, fájdalmában, szűkösségében, azzal segítünk neki....de láttál már olyat, hogy valakinek így tényleg lehetett segíteni? A kérdés költői. Senkinek nem lesz jobb attól, ha az én nyomorúságos sorsomat átveszi tőlem például a lányom. Az én terhem nem szűnik meg, őt viszont ólmos súlyként nyomja majd a terhem.

A családállítás abban tud segíteni, hogy megtaláljuk, mit vettél át és hogyan gyógyíthatod meg magadban.

lakat.png

CSALÁDI TITKOK

Black and White Striped Circle
Black and White Striped Circle
Black and White Striped Circle

      Öngyilkosság

Régen, ha valaki öngyilkos lett, azt még családon belül is titkolták, akkora bűn és szégyen volt. Ha elmondták volna, a pap nem temethette volna el, ráadásul az egész falu ezen a tragédián csámcsogott volna. Úgyhogy inkább átírták a család történetét és azt mondták, hogy korai szívhalál vittel el az illetőt.

Attól azonban, hogy lehazudunk valamit, az igazság még nem változik, csak a szőnyeg alá söpörjük a problémát.  Ha a kutya kakira avart szórunk, attól az még nem lesz falevél. 

 

A fenti titkot folytatva: a családtag sorsát letagadták, ami olyan, mintha kitagadták volna az öngyilkost. Azért, hogy őt is elismerjék, és újra helyet kapjon a családban (azaz a Rend helyreálljon), egy későbbi generációban valaki szeretetből át fogja venni a sorsát. Például állandóan balesetei lesznek vagy bármiféle más módon pusztítja magát, igyekszik egyre közelebb kerülni a halálhoz. Mindezt persze öntudatlanul teszi, hiszen nem lát rá a mélyben futó programra, családrendszerre. 

 

      Nemi erőszak

A Kárpát-medencében sajnos jóformán nincs olyan család, amelynek legalább az egyik tagja ne lett volna nemi erőszak áldozata.

Erről sem beszéltek soha, de attól, hogy mély csendbe burkolózunk, a trauma még jelen van, sőt tudat alatt örököljük.

 

       Deportálás, zsidó származás

Családi titokként találkoztam már olyannal is, hogy a nagyszülők soha nem mondták el gyermekeiknek, unokáiknak, hogy deportálták őket Auschwitz-Birkenauba vagy másik haláltáborba. Egyszerűen nem akarták újra feltépni a sebeket, inkább hallgattak róla gondolván: "Ha nem beszélünk róla, akkor meg sem történt”

Ó, jaj, dehogynem! Ma már “szerencsére” filmek tucatjai mutatják be a generációkon átívelő trauma hatásait a most élő leszármazottakon, és mi is ezt tapasztaljuk családállítások során nap mint nap.

 

A legtöbb esetben azonban magát a zsidó származást tagadták le. A vészkorszak kezdetén ez tűnt az egyedüli menekülő stratégiának, később meg úgy vélték, hogy azzal garantálják gyermekeik, unokáik biztonságát, ha soha nem mondják el, hogy zsidó származásúak. 

       Abortusz, vetélés

Gyakori családi titok még az abortusz vagy a vetélés. Az ilyen módokon elvesztett gyermekeket igyekeznek elfelejteni, mintha nem is lettek volna, csökkentve ezzel az elvesztés fájdalmát. 

 

 

      Kitagadás

Találkoztam olyan történettel is, ahol a titok az volt, hogy az illető egyik felmenője, arisztokrata férfi létére cigánylányt vett feleségül és ezért kitagadták és kisemmizték a családból.

Mindig diszharmóniát okoz az, ha egy családtagot kitagadnak, ezért a későbbi generációkban valaki hasonló helyzetben lesz, hogy családon belül végre meggyógyíthassák ezt a mintát (azaz pl. valaki újra “rangon alul” fog házasodni, míg a családtagok meg nem értik, hogy szerelemben nincsenek kasztok). Így áll csak helyre a Rend.

      További gyakori családi titkok

De ugyanúgy lehetnek feldolgozandó családi titkok (a teljesség igénye nélkül): veszteség, anyagi csőd, beteljesületlen szerelem, gyilkosság, beteg vagy törvénytelen gyermek stb. / vagy akármi más is.

Black and White Striped Circle
Black and White Striped Circle
Black and White Striped Circle

HOGYAN ISMERHETJÜK FEL, ÉS MIT KEZDJÜNK EZEKKEL A MINTÁKKAL?

nevetős.png

Olyan végtelenül erős egy család rendszere, és kötődései, hogy ismeretlenek is le tudják képezni anélkül, hogy a családról bármit tudnának.

 

Az ún. morfogenetikus mezőben egyértelműen kirajzolódik az, ami miatt például

- évtizedek óta nem beszél anya a lányával, vagy

- ami miatt örökösen kapcarongyként bánnak valakivel, vagy

- ami miatt valaki mindig csak szerető, vagy

- ami miatt még ha van is bevétele, mindig elmegy valamire. 

Végtelen hosszú a sor, mert ahányan vagyunk, annyiféle elakadásunk lehet.

PRIVÁT CSALÁDÁLLÍTÁS

Azt tapasztaljuk, hogy a sokan nem szívesen osztják meg idegenekkel a problémáikat, mert szégyellik azokat. Megint mások attól félnek, hogy a családállítás során olyan dolgok derülnek ki, amiket maguktól nem hoztak volna mások tudomására.

 

Habár ettől nem kell félni, mert kifejezetten támogató és elfogadó közegben zajlik nálunk minden családállítás, mégis megértjük, hogy sokan így éreznek. Ezért találtuk ki a privát családállítást 2 állítóval.

(Csak nemrégen jutott eszembe, hogy annak idején én is a fenti okok miatt nem mertem elmenni családállításra közel 10 (!!) éven keresztül!)

ÍGY DOLGOZUNK MI

Painting Blog Banner (11).png
pj kennedy kettő.png

Általában én (Ildi) szoktam vezetni az állítást és öcsém, Balázs képviseli azt az okot, amiért idáig például nem találta meg valaki az igazi társát, vagy amiért idáig nem áramolt a pénz az Kliens életébe vagy annak okát, amiért évtizedek óta nem beszél az édesanyjával (helyettesítsd be azzal, ami hiányzik az életedből).

Családállítás előtt, alatt, és a végén is alkalmazom a kineziológiában tanult izomtesztelést finomhangoláshoz. Mondok példát.

A Kliens nem tudja eldönteni, hogy melyik lenne számára a fontosabb téma: a karrier váltás, vagy a párkapcsolat. Ebben az esetben "meg tudom kérdezni" a tudatalattiját, azaz ki tudom tesztelni, hogy melyik téma az. 

Előfordulhat az is, hogy a Kliens tudatos szinten azt hiszi, hogy a szorongása a legfontosabb ügy, de az izomtesztelés azt mutatja, hogy mondjuk édesanyjával való kapcsolatára kéne állítani. 

Családállítás közben is szoktam izomtesztelni pontosításokhoz. A végén pedig mindig kiteszteljük azt, hogy milyen feladatokat érdemes végezni, ha mihamarabb szeretné tapasztalni a családállítás áldásos hatását.

Ha valaki más (kiváltképpen egy végzett családállító) képviseli az okot,

a Kliens sokkal tisztábban ráláthat arra, hogy mi is folyik valójában a mélyben. 

Hearts

Rólunk mondták

Ildit és Balázst évek óta ismerem, sok állításon voltunk együtt, mielőtt családállítók lettek volna.

 

Mindig toronymagasan a legérzékenyebbek voltak, így mindenki őket kérte fel képviseletre. Szenzációsan ment már nekik akkor is, élmény volt őket figyelni.

 

Tudtam, hogy mit tudnak. Nem is volt kérdés, hogy hozzájuk fordulok azzal a problémámmal, hogy nem tudok érezni. Olyan, mintha kőből lenne a szívem. Csak "agyból" tudok érezni.

 

Ildi vezeti mindig az állítást, Balázs pedig képvisel, mert tőlem hiába kérdezné bárki, hogy mit érzek a mezőben, nem tudok rá válaszolni, hiszen nem tudok érezni.

 

Könnyűszerrel felgöngyölítették azt a traumát, ami miatt idáig nem mertem érezni. Ez volt náluk a legelső állításom.

 

Pár nappal később már könnybe lábadt a szemem egy apróságon, ami azelőtt nem fordult elő. Ez másnak lehet, hogy semmiség, de én tudtam, hogy megtört a jég, azóta pedig csak tágra nyílt szemmel figyelem, hogy mi minden történik velem.

                                                                                                                                               Tamás

HA TE IS SZERETNÉL ELJÖNNI, SZERETETTEL VÁRUNK!
ITT TUDSZ ÜZENNI NEKÜNK:

Hívhatsz minket a +36205715205-ös számon, vagy írhatsz a tudatalatti.jatszoter@gmail.com címre.

Vagy telepatikusan, a mezőt használva :) 

Amint tudunk, válaszolunk!
bottom of page