top of page

80 ÉVESEN OTTHON NÉLKÜL

Csoda-kliensünk 80 évesen is elképesztően fitt mind szellemileg, mind fizikailag. Azzal jött állításra, hogy 8 évtized után újra bizonytalan lakhatása.

Ez önmagában is nehéz, de nála valahogy sosem volt másképpen: így vagy úgy, de a válásai után mindig oda jutott, hogy egy szál reklám szatyornyi holmival kezdhette elölről az életét.


39x KÖLTÖZÖTT ÉLETE SORÁN

Az elmúlt 80 éve során 39-szer (nem elírás!) költözött, és soha nem érezhette magát biztonságban, mert még ha talált is egy számára kedves albérletet, néhány hónappal később a tulajdonos eladta a lakást, és ő így újra lapátra került….Most is ez a helyzet. Mennie kell, de már nagyon belefáradt az örökös költözésbe, és hogy nem látja, mikor lesz végre nyugalma.

Csak egy állandó, biztonságos otthonra vágyik. 80 éves korára legalább ennyi adassék meg neki.


ÖRÖK BIZONYTALANSÁG

Mint megtudtuk tőle, már a születése pillanatában is kétséges volt, hogy hol élhet: édesanyja nem tudta, hova fogja tudni hazavinni a kórházból. Pár évvel később kislányként emlékszik, ahogy egy szentestén a család bőröndökkel a kezében egy hídon állva énekli a Mennyből az angyalt, miközben a szülők sem tudták, hogy ki fogja őket befogadni legalább néhány éjszakára.GENERÁCIÓS MINTA

Az egyéni családállítás során az derült ki, hogy apai ági generációs minta az, hogy senkinek nincs saját otthona.


Az apai felmenők több generációja a Felvidéken élt. A szülők kálváriája a trianoni békeszerződés után kezdődött, amikor Magyarország területétől elcsatolták a szülőföldjüket, így Kliensünk szüleit kitelepítették Szlovákiából a mai Magyarország területére. Csak annyi ingóságot vihettek magukkal, amennyi a hátukra kötött zsákban elfért.ISTÁLLÓBA KÉNYSZERÜLTEK

Azt a keveset, amit ezek után sikerült a családnak összekuporgatnia, a kommunista hatalom egy tollvonással elvette tőlük. Újra otthon nélkül maradtak. Illetve kijelöltek nekik egy új otthont: az ország másik végében egy lóistállóban. Azonban idővel innen is tovább kellett állniuk. Valahogy a körülmények mindig úgy hozták, hogy sehol nem ereszthettek gyökeret. A fél életüket bőröndből élték.NE CSAK ÉSSZEL ÉLJÜK ÁT!

Az egyéni családállítás során az volt az érdekes, hogy szinte minden, ami kiderült, már ismert volt a Kliens számára. Ő tisztán látta, hogy ez egy generációs minta, és hogy mennyire nehéz sorsok voltak náluk apai és anyai oldalon is. Csakhogy... soha nem engedte közel magához érzelmileg felmenői szenvedését. Megtanulta tőlük, hogy hogyan zárja be a szívét, és zárkózzon el minden érzelemtől, különben nem élte volna túl azt, hogy sehova sem tartoznak, sehol nem lehetnek otthon.


A családállítás kellett ahhoz, hogy érzelmileg is átélje, hogy az ő otthontalansága hogyan függ össze apai felmenőinek kálváriájával. Ehhez azonban egy élet rutinját kellett felülírni.“ÚGYSEM LEHET MIT TENNI”

Még az oldó mondatok közben is tucatszor elismételte, hogy “Az élet már csak ilyen, úgysem lehet mit tenni. A szüleim, nagyszüleim, dédszüleim sem tudtak mit tenni. Csak túl kell élni valahogy”.

Egyszerűen még csak elképzelni (!) sem tudta, hogy neki lehet könnyebb élete.


Kemény munka volt mindhármunknak, mire eljutottunk oda, hogy Kliensünk végre tényleg a szíve mélyéről ki tudta mondani, hogy attól, hogy nektek ilyen nehéz volt, nekem még lehet könnyebb.“HA NEKED NEM VOLT, NEKEM SEM LESZ”

Lelkünk szintjén úgy próbálunk felmenőinknek segíteni, hogy szolidaritást vállalunk velük. “Ha neked nem volt otthonod, akkor nekem sem lesz”- ez a tudatalatti minta fut. Úgy hisszük, hogy azzal segítünk felmenőinknek, ha sorsközösséget vállalunk velük, azonban ez egy téves gondolat.

Gondoljunk csak bele: melyik szülő, nagyszülő örül annak, ha azt látja, hogy gyermeke, unokája boldogtalan és szenved ugyanattól, amitől ők is szenvedtek?


Nekik akkor éri meg a küzdelmes élet, ha azt látják, hogy utódaik könnyedén boldogulnak életükben.

A felmenőinken (és saját magunkon is) azzal könnyíthetünk, ha kihozunk valami igazán jót az életünkből. Ha nekünk már nem lesz olyan rossz, mint nekik volt!

.....................................

Döbbenetes volt látni, hogy 80 év alatt egy minta mennyire belénk tud ívódni! Egyszerűen már fel sem merült a Kliensben, hogy lehet másképp is élni. Annyira hozzászokott a nehéz élethez, hogy számára az volt a normális.


Ha úgy érzed, te is kezdesz hozzászoktál már a “rosszhoz”, akkor tudd, hogy nem kell 80 éves korodig várni, hogy letedd a generációs mintákat! Kérj időpontot még ma!

…………………………..

Ha Te is szeretnél végre megszabadulni a fullasztó generációs terhektől, akkor gyere bátran!


Arról, hogy mi hogyan állítunk ketten, ide klikkelve tudsz olvasni. Ha kérdésed van, akkor hívj minket: +36 20 571 52 05


Szeretettel várunk:

Ildi & Balázs- családállítók, testvérek


#otthontalan#bizonytalanság#apai_generációs_minta#anyai_generációs_minta#nehéz_sors#meleg_otthon_hiánya#családállítás#privát_családállítás#privát_családállítás_két_állítóval##esettanulmány#generációs_minta#örökölt_minta#transzgenerációs_minta

…………………………..

Az esettanulmányok saját családállításainkból származnak, és azok harmadik fél számára semmilyen formában nem publikálhatóak. Ennek megszegése jogi következményeket von maga után.

Az esettanulmányok közlésekor a történet szempontjából lényegtelen információkat, személyes adatokat, jellemzőket megváltoztattuk, hogy ne legyen senki felismerhető.

Csak olyan esettanulmányt teszünk közzé, amelynek megosztásához hozzájárult az Ügyfél.


bottom of page