top of page

FOJTOGATÓ PÉNZTELENSÉG

Ügyfelünk azzal jött hozzánk állításra, hogy mióta az eszét tudja, anyagi problémákkal küszködik. Sokszor 2.000 forintja sincs, hogy haza utazzon a szüleihez.

Miután kifizeti az albérletét, havi 30.000 forintja marad ételre, italra, szórakozásra.


“MIT CSINÁLOK ENNYIRE ROSSZUL?”

Régóta gyötörte magát ezzel a kérdéssel, hogy vajon mit csinál ennyire rosszul. Minden létező technikát kipróbált már, de mégsem változott a nyomasztó anyagi helyzete. Mára teljesen befordult ettől.ALKOHOL, CIGI, RULETT

Már az állítás legelején egyértelmű volt, hogy Ügyfelünk alkoholproblémával is küszködik, amit Ügyfelünk megerősített. Generációk óta minden férfi családtag harcol az italozással, cigarettával, kártyával. Ügyfelünk ezeken felül még a rulett rabjává is vált.KIRAJZOLÓDIK A TÖRTÉNET

Az állításon az derült ki, hogy az anyai dédapa a helyi kocsmában kártyázott, vele volt a legjobb barátja is. Dédapa nagy tétben fogadott, és mivel vesztésre állt, csaláshoz folyamodott. Rajtakapták. Jobb ötlet híján az öklét használta, ami nem maradt válasz nélkül. Természetesen a legjobb barátja azonnal védelmére kelt, és a helyzet egy perc alatt kocsmai verekedéssé fajult.ELTŰNT, MINT A KÁMFOR

Mire a csendőrök kiértek, addigra a dédapa felmarkolta az összes pénzt(!) és elmenekült a helyszínről. A csendőrök csak szétzúzott kocsmai berendezést, üvegszilánkokat, vérző embereket találtak, köztük a legjobb barátot, akit halálra késeltek.


A heves verekedésben már senki nem emlékezett arra, hogy dédapa ott volt, sőt, hogy ő indította el a lavinát. A hatóságok így nem kérték őt számon. A dédapja soha nem sétált be a csendőrségre, hogy vállalja a felelősséget.


Ekkor, a legjobb barátja halála után kezdett el inni.GENERÁCIÓSAN ÁTVETT ÉRZELMEK

Mit vehetünk át egy ilyen régi történetből érzelmek szintjén?


Átveszünk egy sejtszinten ártó bűntudatot, amit mi magunk sem értünk. Semmi “olyat” nem tettük az életünkben, amiért folyamatos lelkiismeret furdalásunk kellene, hogy legyen, mégsem tudunk tőle szabadulni.


Elsőre akár úgy tűnhet, jó dolog megúszni a börtönt, de a lélek nem így működik. A lélek nem felejt el semmit. Minden tettünkért fizetni kell.


Ha mi elmenekülünk a felelősségtől, akkor valamelyik utódunk fog lakolni ezért.DÉDAPA “HAGYATÉKA”

A családállításon az derült ki, hogy dédapa belső félelmei, frusztrációi olyan erősek voltak a kocsmai verekedést és gyilkosságot követően, hogy az őt követő generációból a mai napig senki nem tudta feldolgozni azokat.


A családban mindenki valamilyen függőségben szenved.ANYAGI PROBLÉMÁK

Mivel Ügyfelünk dédapja nem vállalta a felelősséget, ráadásul még el is lopta a verekedés közepette a pénzt, ezért törvényszerű, hogy egy későbbi generáció tagja, adott esetben Ügyfelünk fog ezért megfizetni.


Ügyfelünk a dédapja tetteiért fizetett idáig azzal, hogy napról napra élt, szűkölködött és magát emésztette emiatt.MIVEL BÜNTETED MAGAD?

Amikor megkérdeztem a Klienst, hogy a nyomorúságos anyagi helyzetén kívül még mivel vezekel dédapa tetteiért, ezt válaszolta:


“Volt idő, amikor minden nap be voltam állva. Annyit buliztam, hogy kirúgtak az iskolából.

Semmi nem érdekelt.

Egy gyerekkori szerelmet leszámítva még nem volt valódi párkapcsolatom. Igazából az élet minden területén büntetem, fékezem magam.

Nem tudom mi miatt, de általában nagyon rossz a közérzetem. Soha nincs megnyugvásom. Valamiért folyamatosan őrlődtem idáig."BÁRMIT MEGTESZÜNK A CSALÁDÉRT

Ne felejtsük el: Lélekszinten a családrendszerhez való tartozásunk mindennél fontosabb, százszor előrébb való, mint az egyéni érdek. És azért, hogy a családhoz tartozhassunk, semmi nem túl nagy áldozat.


Szeretettel bevállaljuk tudat alatt, hogy pl. dédapa tetteiért mi fizetünk meg, csak hogy helyreálljon a Rend a családi lelkiismeretben.MEGOLDÁS

Az egyéni családállítás során először is feltárjuk, hogy valójában melyik felmenőnkkel milyen trauma történt, majd megkeressük, hogy ez hogyan hat jelenleg az Ügyfelünk életére. Ezek után feloldjuk és átbeszéljük, hogy milyen "házi feladatot" kell otthon elvégezni ahhoz, hogy sejtszinten is eltűnjön ez a generációs minta.


ÍGY ÁLLÍTUNK MI

Arról, hogy hogyan állítunk mi az öcsémmel, itt tudsz bővebben olvasni: https://www.tudatalatti-jatszoter.hu/igy-allitunk-mi

…………………………..


Ha Te is szeretnél végre megszabadulni a fullasztó generációs terhektől, akkor előlegezz nekünk bizalmat, és gyere el hozzánk családállításra!


Arról, hogy mi hogyan állítunk ketten, ide klikkelve tudsz olvasni. Ha kérdésed van, akkor hívj minket: +36 20 571 52 05


Szeretettel várunk:

Asztalos Ildi & Balázs

családállítók, testvérek


#anyagi_csőd#anyagi_kilátástalanság#pénztelenség#pénzhiány#alkoholizmus#szenvedélybetegség#cigaretta#kártyázás#apai_generációs_minta#anyai_ági_generációs_minta#családállítás#privát_családállítás#privát_családállítás_két_állítóval##esettanulmány#generációs_minta#örökölt_minta#transzgenerációs_minta

…………………………..

Az esettanulmányok saját családállításainkból származnak, és azok harmadik fél számára semmilyen formában nem publikálhatók. Ennek megszegése jogi következményeket von maga után.


Az esettanulmányok közlésekor a történet szempontjából lényegtelen információkat, személyes adatokat, jellemzőket megváltoztattuk, hogy senki ne lehessen felismerhető.

Csak olyan esettanulmányokat teszünk közzé, amelyek megosztásához hozzájárultak Ügyfeleink.
bottom of page